De nieuwste functies van Office 2021

De nieuwste functies van Office 2021

Bij iedere nieuwe versie van Microsoft Office voegt Microsoft functies toe. Zo ook bij Office 2021. Doordat er iedere keer veel nieuwe functies bijkomen, kan het onduidelijk zijn wat er nieuw is ten opzichte van de voorgaande versie. Ook verschillen sommige nieuwe functies bij een Windows ten opzichte van een Mac. Daarom hebben wij voor u uitgezocht wat de nieuwste functies van Office 2021 per besturingssysteem zijn.

De nieuwste soorten hulpmiddelen

Office 2021 heeft nieuwe hulpmiddelen ten opzichte van de vorige edities. U vindt nieuwe hulpmiddelen op het gebied van samenwerken, inkthulpprogramma’s, functies, vertaal- en bewerkingshulpmiddelen, grafische weergave, functies die het gebruiksgemak verhogen en meer.

8 nieuwe functies in Office 2021

Zoals eerder benoemd voegt Microsoft iedere nieuwe versie extra functies toe. In Office 2021 is dit niet anders. Microsoft heeft veel nieuwe functies toegevoegd bij Office 2021. Sommige functies kennen kleine wijzigingen en andere functies zijn compleet nieuw. Hieronder zijn de 8 belangrijkste nieuwe functies verder uitgelegd.

1. Samenwerken in één document

Met co-creatie kunt u met meerdere mensen tegelijkertijd in een document werken. Hierbij ziet u wie er in het document aan het werken zijn en waar er aanpassingen gedaan worden. Hierdoor hoeft er niet meer heen en weer gemaild te worden, maar kunt u realtime in een document samenwerken. Deze functie is nieuw in Word, Excel en PowerPoint.

2. Het gebruik van moderne opmerkingen

Bent u niet tevreden over een stuk tekst? Of heeft u simpelweg een opmerking over een bepaald stuk tekst in een document? Dan kunt u de tekst markeren en een opmerking plaatsen. Deze opmerking komt aan de rechterkant van het document te staan. Hiermee past u de tekst niet ongevraagd aan, maar zien andere auteurs wel dat u opmerkingen heeft over een stuk tekst. Het is aan de schrijver om de tekst wel of niet aan te passen. De functie bestond al in Word, maar is nu ook toegevoegd aan de programma’s Excel en PowerPoint.

3. Automatisch opslaan

Niets is vervelender dan dat uw harde werk verloren gaat. Office 2021 zorgt ervoor dat uw documenten automatisch opgeslagen kunnen worden. U hoeft hiervoor enkel het “automatisch opslaan” vinkje aan te zetten en uw werk wordt altijd automatisch opgeslagen. Nieuw in de programma’s Word, PowerPoint en Excel.

4. Zichtbaar wie er in het document aan het werk is

Wanneer u samenwerkt met meerdere mensen in een document, kunt u zien wie er op dat moment aan het werk is in het document. Dit maakt samenwerken gemakkelijker en ziet u live welke progressie er in het document gemaakt wordt. Deze functie bestond al in Word, maar is met Office 2021 ook toegevoegd in PowerPoint en Excel.

5. Bladweergaven in Excel

Met deze tool kunt u wijzigingen in Excel maken zonder anderen te storen. Deze functie is ideaal wanneer u met anderen tegelijkertijd in één document werkt. Zeker wanneer iemand met formules en berekeningen bezig is, is het fijn om deze persoon niet te storen.

6. LET-functie

Met de LET-functie kunt u namen toekennen aan resultaten van berekeningen. Hiermee kunt u tussentijdse berekeningen en waarden in een formule opslaan. Deze functie is enkel beschikbaar in Excel.

7. Formules bekijken

Deze functie is perfect om al uw formules in één keer te bekijken. Met deze functie kunt u cellen over meerdere werkbladen en -mappen in een enkel venster bekijken. Met de optie “Venster Controle” kunt u alle formuleberekeningen controleren of bevestigen. Deze functie is enkel beschikbaar voor Excel.

8. Geef uw uw ogen rust met donkere modus

Hoewel u voor de Office 2021 versie de balken in Word al donkerder kon maken, is het nu ook mogelijk om het document donkerder te maken. Hierdoor kunt u het witte Word document lichter maken, zodat u minder hinder ervaart van het felle licht. U kunt de donkere modus inschakelen door op de volgende knoppen te klikken: Settings > General > Appearance > Dark. De functie is enkel beschikbaar voor Microsoft Word 2021, Excel 2021 en Outlook 2021 en is beschikbaar op alle apparaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *